screenshot homepage

homepage Scan

Scan

Oplevering:
juli 2008

Scan is een website van de Vara die fungeert als een soort journalistieke gids op gebied van oude en nieuwe media. Volgens Scan zelf: Je kunt het een weblog plus noemen. Of een journalistieke gids-op-internet. Of een online magazine. SCAN scant het internet en de 'oude media' af op opmerkelijke inhoud. En giet dat in geschreven stukjes of blogs en videocolumns. Met een blik die VARA-eigen is. Scan is de vervanger van Vara's Debatplaats.

Concreet bestaat Scan uit een aantal onderdelen: de Scans zijn korte, weblog-achtige stukjes waarin een aantal losstaande actuele zaken op een verrassende manier aan elkaar worden gerelateerd; ScanTV is een wekelijkse videocolumn over actuele ontwikkelingen op internet; ScanFragment biedt de opvallendste fragmenten uit de tradionele media, en in Blogselect worden actuele onderwerpen belicht aan de hand van uiteenlopende meningen die diverse weblogs er over gegeven.

Mijn bijdrage

Voor scan heb ik de externe ontwerper aangestuurd en het interactie ontwerp deels bepaald. Daarnaast heb ik kort voor de livegang uitgebreide bugfixing gedaan aan met name de html, css en formulierafhandeling.

bijdrage: coördinatie, interactie ontwerp, bugfixing, html, css

Meer websites en -applicaties

screenshot homepage

Pauw en Witteman

Website voor tv-programma

screenshot videopagina DWDD

De Wereld Draait Door

Website voor tv-programma

screenshot homepage

Variatee

Cabaret- en entertainmentportal