Speel in op wat de gebruiker denkt: Smashing Magazine’s onderhoud

Een geweldig voorbeeld van anticiperen op wat je bezoeker denkt, en daar op inspelen:
Bij mijn bezoek aan Smashing Magazine kreeg ik dit scherm:

Tekst speelt precies in op gedachte bezoeker

Het zinnetje “Don’t think, click!” speelt precies in op wat ik op dat moment dacht: “Hmmm… zal ik die site bezoeken of niet?” De tekst spreekt precies die twijfel aan. Dat is verrassend, en zorgde er in elk geval voor dat ík doorklikte.

Wat ik nog meer goed vind aan deze onderhoudspagina, is hoe de afbeelding en de tone of voice van de tekst bij elkaar passen. Op deze manier maken ze van een mogelijk negatieve ervaring (onderhoud) toch nog een positieve.

Met één toevoeging hadden ze het volgens mij nog net iets beter kunnen maken: door in drie of vier woorden te vertellen wat voor soort site Noupe is (een site over webdesign, net als Smashing Magazine)…

Je kunt niet (meer) reageren op deze post, maar nog wel een trackback toevoegen.

1 reactie op “Speel in op wat de gebruiker denkt: Smashing Magazine’s onderhoud”

  1. Noupe is ook gekocht door SM, dus is een logische keuze als maintenance pagina. Wel leuk!

    zegt Peter