Mailing Bol.com: goed onderwerp, slechte inhoud

“Vier cadeaus voor u” is het onderwerp van de mail die ik krijg van Bol.com. Normaalgesproken zou ik een mailtje met zo’n onderwerp meteen ongelezen als spam zou weggooien. Maar Bol heeft een dermate goede naam, dat ik er toch nieuwsgierig van word. Het mailtje zelf sluit alleen niet aan bij de gewekte verwachting.

inhoud van mailtje

Inhoud van mailtje

Wat zijn mijn cadeaus?

Als het onderwerp het zo nadrukkelijk heeft over vier cadeaus, wil ik in het mailtje uitgelegd krijgen wat die vier cadeaus zijn.

Nu begrijp ik pas na een paar keer lezen dat korting op mijn volgende bestelling het eerste cadeau is. Deel van het probleem is misschien dat ik korting niet beschouw als een cadeau. Een cadeau vind ik iets wat je kunt inpakken, kunt vasthouden, iets tastbaars. Verder krijg ik volgens het mailtje “nog veel meer cadeaus”. Maar ze hadden het toch over vier? Als die korting al één cadeau is, blijven er nog drie over. En drie is niet “nog veel meer”.

Links te lang

Ook de vormgeving vind ik niet echt lekker. Doordat de linkteksten erg lang zijn, is het mailtje niet goed te scannen. Het zou prettiger lezen als je een kleiner deel van de tekst klikbaar maakt.

Uiteindelijk tóch vier cadeaus

Het mailtje heeft mij niet kunnen verleiden om door te klikken, maar speciaal voor deze post heb ik het toch maar gedaan. Op de speciale actiesite (alleen te bekijken voor ontvangers van de mailing) staat een mooi gemaakte animatie-video. En jawel, aan het einde van de animatie krijg dan toch echt je vier cadeaus aangeboden.

Wat vind jij?

Ik weet dat ik nogal een mierenneuker ben als het om dit soort dingen gaat. Maar wat vind jij? Schept dit mailtje genoeg duidelijkheid? En is dat überhaupt nodig? Geef je mening in de reacties.

5 reacties op “Mailing Bol.com: goed onderwerp, slechte inhoud”

 1. Maar je hebt wel mooi je interesses en gegevens ingevuld! 😉

  zegt sebseb
 2. @sebseb: Daar heb je helemaal gelijk in :-). Mijn post is vooral bedoeld om uit te leggen dat de mailing van Bol verbeterd kon worden. Maar als je besluit om wel op de mailing door te klikken, doet Bol het erg goed. De animatie die ze tonen duurt behoorlijk lang, maar je wordt slim vastgehouden: vantevoren vertellen ze dat je tijdens de animatie 5 Blauwe Bollen kunt verzamelen, en dat je een cadeau krijgt als je ze alle vijf hebt. De animatie is in stukken opgeknipt, en na elk deel krijg je er een Blauwe Bol bij. Dat geeft je een gevoel van voortgang, en het speelt in op de behoefte op dingen te verzamelen en compleet te maken. Tegen het einde van de animatie word je gevraagd je interessegebieden in te vullen. Je bent dan bijna bij het einde en het lijkt een kleine moeite. Ik heb dat dus inderdaad gedaan, en daarmee heeft Bol bereikt wat ze willen.
  Overigens had ook beter gekund: wanneer je dat soort gegevens aan je bezoekers vraagt, moet je ervoor zorgen dat ze er ook zelf voordeel aan hebben. Wat ze hier hadden kunnen doen (en wat ik ook verwachtte), is het cadeau dat je krijgt op je interesses afstemmen. Dat bleek helaas niet het geval, en dat geeft mij het gevoel dat ik Bol aan gegevens zonder er zelf iets conreets voor terug te krijgen. En dat is weer niet goed voor mijn beeld van Bol.

  zegt jaron
 3. Het grote probleem wat ik heb met deze mail is dat de link naar de actie site onbetrouwbaar lijkt. Deze gaat via een ander domein (bol.e-fulfilment.nl) Is dat een echte site of wordt er hier getracht mij op te lichten?

  Dit is overigens een veel voorkomend probleem met emailings. Die worden vaak via andere services verstuurd en om de links te tracken worden die links via die andere service geleid. Je weet dus nooit of je de links wel kunt vertrouwen.

  zegt Matthijs
 4. Maar wat zijn de cadeaus? Zijn ze de moeite waard?

  Als ik de link klikt moet ik een nieuwe versie van Adobe Flash installeren waarvoor je moet beheersrechten hebben. Dat heb ik niet. Dus niet echt slim van BOL. Ook niet echt nodig voor een simple animatie – alle versies van Flash zijn hiervoor geschikt.

  Dit lijkt op een internet versie van timeshare verkopen – kom langs voor een rondleiding die lang duurd en misschien krijg je en cadeau.

  zegt Andrew
 5. @Andrew: De cadeaus bleken een voucher voor een gratis verzending van je volgende bestelling, een mini-boekje van Kluun in pdf-formaat, een video met een mini-cursus van Ben Tiggelaar en vijf mp3’s van Sellaband.
  Persoonlijk vond ik het niet de moeite waard om ze te claimen, maar hopelijk zijn anderen er wel erg blij mee.

  zegt jaron

Geef je reactie

Velden met een * zijn verplicht

*
(wordt niet getoond)
*